Matej Brezovsek Blog

Kolesarjenje

12 urno Dobrodelno kolesarjenje v Trebnjem

Posted by Matej Brezovšek na 28 marca, 2011

Lepa izkušnja…

V soboto, 26.03.2011, sva se z jaz in Miro udeležila dobrodelnega maratona, kjer se je z samoprispevki zbiral denar za Ivano Gornik in Srečka Petkovška, za nakup koles na ročni pogon.  “Kolesa na ročni pogon so v Sloveniji še redka, a omogočajo svobodo, možnost gibanja na svežem zraku in samostojnost. Tako kot vsa oprema za invalide, pa so ta posebna kolesa izjemno draga in večini nedostopna. Športno društvo Ad-venture.si se je zato odločilo, da Ivani in Srečku izpolni to veliko željo, ter jima pomaga pri pridobitvi koles na ročni pogon. ” … tako se je glasilo na spletni strani.

Zjutraj sva jo mahnila z avtom v Trebnje. Miro je zadaj vozil svoj lasten izdelek in sicer ležeči tricikel. Jaz pa z “klasiko”. S prvo etapo sva šla na idilično pot, ki se je vila okoli Trebnjega, malo v klance, malo pod hrib, malo po gozdu in malo med vikendi. Res, pripravljena je bila odlična trasa.

Tam je bil tudi Jaka, katerega sem srečal na lanski poti na Hochtor; prišel je z svojim predelanim Azubom, katerega še nadgrajuje.

Po prvi trasi so “ležečkoti” ostali zadaj, jaz pa sem po prihodu nazaj na trg oči uperil v modro specialko, na ročni pogon. To je bilo kolo Jožeta Zajca; z veseljem sem  peljal drugo etapo z njim… In res, kako lepa izkušnja kolesariti z invalidom!!! Po poti sem razmišljal, kako se nekaterim niti v trgovino ne da iti s kolesom, kaj šele, da bi se potrudili za kak izlet in nekaj naredili za sebe. To sem tudi rekel Jožetu in odvrnil mi je: “Ko pa ne vejo, kaj ‘majo…”, in res je tako. V hrib je “gonil” malce počasneje, medtem ko sem ga pod breg skoraj lovil. Med potjo sva še marsikatero rekla; kolesari 3 leta s tem kolesom. Ker sem bil tisti dan še vedno malce prehlajen, sem ob vožnji z njim kar naenkrat nehal in kašljati in smrkati hkrati, saj verjemite, s spoštovanjem in ponosom sem “gonil” poleg!

Miro in Jaka raztovorjata ležečkota.

Miro na svojem ležečkotu.

Jože v elementu.

Prehitela naju je skupina “specialkarjev”.

Z Jožetom.

Aleksej in njegova brzi-Zockra (DOS).

Tudi sam sem se pognal z rokami.  (foto: Miro)

Komentiraj