Matej Brezovsek Blog

Kolesarjenje

1. dan: Senovo – Smlednik

Posted by Matej Brezovšek na 17 julija, 2010

1. dan, Senovo – Smlednik, 124,00 km, Avs= 20,68 km/h, t= 5:59:25, Vmax= 51,5 km/h

Štart je bil že ob štirih zjutraj, saj je bilo šez dan napovedanih krepko čez 30 stopinj. Že včeraj jih je bilo 36, zato je bil zgodnji štart nujen. Ker je bila včeraj sparina zelo močna, sem pričakoval tako zgodaj zjutraj prijetno hladen zrak, pa ni bilo tako! Skoraj bolj soparno se mi je zdelo, kot pa sinoči. Šele nekje ob pol petih zjutraj, ko sem skoraj prispel v zidani most, se je zrak nekako le izboljšal, in je bilo lažje dihati. Tam sem imel prvo pavzo, saj je bila trgovinica edina stvar, ki je bila odprta. Nato pa naprej po Zasavju. Zasavska cesta je bila odlična! Čeprav sem se po njej že večkrat peljal z avomobilom, se mi je tokrat, s kolesom zdela še boljša! Prav prijetna za kolesarjenje. Mimo trboveljskega orjaka, ki se je že nekaj sto metrov prej videl izza hribov, sem peljal z vsem spoštovanjem… 360 m visok dimnik sem prvič lahko opazoval počasi, saj iz avtomobila vse skupaj mine pre–hitro. To je najvišji dimnik v Evropi in kar sedmi na svetu.

Pot se je nadaljevala skozi Litijo in že kmalu sem jo šibal proti Ljubljani. Najprej sem imel namen počivati preko poldneva nekje okoli Ljubljane, potem pa sem se odločil, da potegnem dlje, v kamp in imam potem celo popoldne za počitek. In tako sem tudi naredil. V Tacnu pa sem za napotke za pot vprašal mimoidočega v avtomobilu, ki pa je slučajno tudi sam kolesar in sicer se sedaj pri svojih 65–ih okoli potepa z Azubovim trikolesnim lezikolom. Z Jakobom sva spila »dve rundi«  in izmenjala nekaj besed. Ker je bila ura sedaj že skoraj poldan, sem hitro moral naprej, saj je vročina že lepo pritiskala. Malo čez pol eno sem končno prispel v kampu Smlednik v Dragočajni. 9,50 EUR sicer ni preveč poceni. To pišem na terasi kafiča, kjer dela Matjaž, ki je včasih delal na koči na Bohorju.

Pozno popoldan pa je malce zagrenilo vreme. Padlo je nekaj kaplic dežja, ravno ko sem prišel nazaj iz trgovine. Tudi počitek po večerji ni bil kaj prida, saj je v šotoru očitno vlažnost kakih 130 % in ni za zdržati niti 5 minut. Ne vem, kako bo kaj s spanjem danes. Jutri šibam naprej spet zgodaj zjutraj, če ne bo neviht. Za naslednje dni pa vreme kaže spet sončno!

Malo naprej od Sevnice se je začelo daniti.

Prvi počitek v Zidanem Mostu.

S cicko preko Save na Kum…

Trboveljski orjak.

Z g. Jakobom na pivu.

Na terasi v kampu.

One Response za “1. dan: Senovo – Smlednik”

  1. Nataša said

    lepe slikce tud iz avstrije:)kapo dol!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: