Matej Brezovsek Blog

Kolesarjenje

Magicshine CT-808 – Prvi vtisi

Posted by Matej Brezovšek na 24 februarja, 2010

Povezava na spletno trgovino Deal Extreme.

Če bi želeli nekaj, kar bi bilo cenovno ugodno in bi hkrati pošteno svetilo, potem je  kolesarska svetilka Magicshine resnično “magična“, saj za ceno 76,00 EUR (s poštnino in carino vred) predstavlja več kot odličen kompromis med ceno, kakovostjo in zmogljivostjo! In kaj je Magicshine?

Najprej to, da ni na novo izmišljena stvar, ampak skoraj neposredna kopija kolesarske svetilke nemškega proizvajalca Lupine Lightning Systems in sicer modela Tesla 4 (povezava na test – mtbr.com). Žal pa originalna svetilka Testa 4 stane v tujini kar 300,00 EUR, tako da je svetilka Magicshine res konkurenčna glede cene.

Karakteristike svetilke:

Na embalaži navajajo svetilnost 900 lumnov, kar pa ne drži! Na testu so izmerili med 600 in 700 lum, saj LED diodo poganja zgolj 8,4 V Li-Ion akumulator, čeprav je sama LED dioda deklarirana za 12 V napajanje (takrat pa bi dejansko svetila z deklarirano svetilnostjo). A že dejanska vrednost svetilnosti je več kot dovolj, da pred sabo vidite vse. Tudi 50.000 urna življenska doba LED diode ni zanemarljiva. Napajanje pa “drži” (pri polni moči) 3 ure. Svetilka ima tri načine delovanja: polna moč, srednja moč in pa utripanje. Obstajajo pa podobni modeli, ki imajo 5 načinov (drugačen gonilnik LED diode).

Ohišje svetilke:

Lično izdelano ohišje je popolnoma narejeno iz aluminija, saj hkrati služi kot hladilna naprava. Ker svetilka sveti zelo močno, se zato tudi greje. Pritrditev na krmilo kolesa pa je narejeno kar se da enostavno – z gumico se pripne plastični nastavek in svetilka je trdno pritrjena.

Svetilka je že prvi dan pokazala, kako močna je. Brez težav obsveti predmete nekaj deset metrov stran in svetlobni curek je narejen na kompromis – malce za širino in malo tudi za daljavo, saj zoomiranja ta svetilka nima. Vseeno pa obsveti toliko, kolikor se potrebuje.

V škatli se je pri tem modelu nahajal še nastavek za na glavo, ki svetilko spremeni v “čelno svetilko” in je njena uporabnost tako še večja. To je model CT-808, medtem ko je model MJ-808 prikrajšan za ta naglavni nastavek. Razlika v ceni pa je res minimalna! Druga razlika pa je v pritrditvi baterijskega paketa, ki je pri tem modelu narejen z kratko zanko, ki se zapne, pri modelu MJ-808 pa se lahko pritrdi na okvir kolesa z “ježkom”.

Video (mtbr.com)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: